Verantwoord genieten

Verantwoord genieten
Een goede levensstijl vormt de basis voor een gezond lichaam. Het zorgt ervoor dat je lekker in je vel zit en dat je je fit voelt. Wij vinden het bij Jamin dan ook erg belangrijk een bijdrage te leveren aan deze gezonde levensstijl. Dat doen we door bij te dragen aan je momenten van ontspanning. Want een goede basis voor een gezond en fit lichaam bestaat uit de volgende onderdelen:

1. Voldoende beweging 
Om je lichaam gezond en fit te houden, is het belangrijk dat je zorgt voor voldoende lichaamsbeweging. Dit kun je doen door te sporten. Maar ook in je dagelijkse leven kun je al op een simpele manier voor extra lichaamsbeweging zorgen. Neem de trap eens in plaats van de lift. Of de fiets in plaats van de auto. Je zult zien dat je je daardoor een stuk fitter voelt.

2. Gezonde en gevarieerde voeding 
Daarnaast is het belangrijk dat je voldoende goede voedingsstoffen binnenkrijgt. Het eten van groente en fruit draagt hieraan bij, maar denk er ook aan dat je voldoende gevarieerd eet. Het is vooral belangrijk verschillende mineralen, vitaminen en andere voedingsstoffen binnen te krijgen. Dat lukt alleen als je menu voldoende gevarieerd is.

3. Genot en ontspanning 
Ook ontspanning en af en toe even lekker genieten is belangrijk. Al zijn het maar kleine momenten van genot, ze helpen je lekkerder in je vel te zitten. Je brengt je lichaam ermee tot rust. Wij bij Jamin dragen graag bij aan die kleine genotmomenten. Denk bijvoorbeeld aan het lezen van een goed boek onder het genot van een kopje thee met een heerlijk stukje chocolade. Of het vieren van een gezellige verjaardag met één van onze trakteertaarten. En wat denk je van een heerlijk Jamin Twizzl ijsje als verkoeling op een lekker warme zomerdag?
 
Onbezorgd genieten met het Jamin stippensysteem 
Steeds meer mensen hebben te maken met een voedselallergie en/of -intolerantie. Daarbij stimuleert Jamin een verantwoorde voedingswijze. Zelfs als je een voedselallergie hebt, een speciaal dieet volgt of bepaalde stoffen bewust niet wilt eten, kun je bij Jamin tóch allerlei lekkers kopen! Daarom heeft Jamin het stippensysteem. Zo kun je bij alle meer dan 250 soorten schepsnoep in één oogopslag zien welke toevoegingen deze bevatten. In de toekomst zul je de stippen ook steeds vaker terugvinden op de Jamin verpakkingen. 

Via de stippen en uitleg op de ''snoepwijzer' kun je in één oogopslag zien welke producten toevoegingen bevatten die een allergische reactie kunnen oproepen. Ook producten zonder toegevoegd suiker of producten zonder gelatine vind je hierop terug. Alle stippen hebben een opvallende kleur en een eigen symbool. Zo kan iedereen lekker en bewust snoepen. Vooral voor ouders van kinderen met een voedselallergie een geruststellende gedachte.


Uiteraard kan er altijd een snoepje in een andere bak terecht komen en zijn er geen aparte scheppen voor alle producten. Voor diegenen die een intolerantie hebben voor een bepaalde stof of zeer sterk hierop reageren, zijn onze medewerkers altijd bereid een nieuwe zak te openen, zodat de producten gegarandeerd zonder deze stof kunnen worden geschept.Duurzaam genieten
Bij Jamin kun je onbezorgd genieten van de lekkerste producten. Tegelijkertijd zet Jamin zich in voor duurzame producten en productiemethoden. In UTZ CERTIFIED heeft Jamin een partner gevonden om samen te werken naar 100% duurzame cacaoproductie, waarbij de boeren worden getraind om de kwaliteit en efficiëntie verder te verbeteren. Daarbij wordt zorg besteed aan mens en milieu. Met hart dus voor de producten en arbeidsomstandigheden en daarom misschien nog wel lekkerder voor jou! 

De slogan van Jamin is niet voor niets: Jamin, dat is lekker! Je vindt bij ons heel veel lekkers om jezelf of een ander te verwennen. Houd er wel rekening mee dat een beetje snoepen geen kwaad kan, maar dat teveel natuurlijk nooit goed is. Geniet af en toe van wat lekkers en combineer het met voldoende beweging, ontspanning en uitgebalanceerde voeding.